Nav een voettocht naar Santiago de Compostella een serie schilderijen geinspireerd door de pelgrimage en schilderijen nadien gemaakt. Geinspireerd door maar ook al weer nieuw werk.

uit 2018 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bloesem

Bloesem

2018

Na de kou in de Pyreneen loop je verder. In het lager gelegen Riojastreek is het begin april al volop voorjaar. Genieten. Ik waan me in de tijd van de impressionisten die de kleuren probeerden vast te leggen. 

De afdaling naar de Meseta

De afdaling naar de Meseta

2018

Dit is voor mij het gevoel van de Camino. Met een kleine groep mensen verder lopen over een weg die voor je ligt en niet weet waar je gaat eindigen. 

Er is altijd hoop

Er is altijd hoop

2018

De schets dun uitgewerkt met acrylverf. Zie ook bij tekeningen. 

Het bos is in mij

Het bos is in mij

2018

Hier ben ik thuis, dit is mijn huis

Lopen op oud treinspoor

Lopen op oud treinspoor

2018

Kunst maken brengt herinneringen levend. Mijn kinderen worden ouder en gaan de wereld in. Ik zie ze lopen tot ze achter de horizon verdwijnen.  Er zijn op de camino maar weinig wandelaars die de tegengestelde route lopen. Het kijken naar ruggen wordt een vertrouwd uitzicht. Zo vertrouwd dat ik ook maanden na het lopen gefascineerd kan kijken naar mensen die van me weg lopen. (Of die ik in kan halen). Ik haal oude schetsen en foto’s tevoorschijn en maak een nieuw schilderij waarin de ervaring van de camino doorwerkt.   

Ochtendmist

Ochtendmist

2018

Ik wilde zien hoe de schets uit zo vallen als ik deze in het groot en in olieverf zou uitvoeren. 

Vang je mij?

Vang je mij?

2018

Gezicht op Alkmaar vanaf St Laurentiuskerk

Zonnebloemen en graanvelden

Zonnebloemen en graanvelden

2018

Na thuiskomst na de camino herinner ik me vooral het plezier om elke dag te wandelen en me over te geven aan de gebeurtenissen van de dag. Genieten van de natuur en de andere pelgrims. Een feest om te leven.